mainImage

Mark Rutte zet Zoetermeerder in het zonnetje

15 november 2019, 15:23 uur
Algemeen

Meester-schoenmaker Tico Roozendaal is vanochtend, op de Dag van de Ondernemer, door minister-president Mark Rutte in het zonnetje gezet. De Zoetermeerse ondernemer werd door hem ontvangen in het Torentje in Den Haag.

 

Vergezeld door voorzitter Jacco Vonhof en directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland en collega-ondernemers Christine Wauben (metaalbedrijf Wauben Productie bv, Den Haag), Andries de Vries (Van As Autoschade, Dordrecht e.o.) en Desiree Kon (Kon Installatietechniek, Hardinxveld Giessendam) ging hij met de premier in gesprek over zijn bedrijf, de uitdagingen die hij daarbij tegenkomt en wat het kabinet daar mogelijk aan zou kunnen doen.

Maatschappelijke bijdrage
Speciale aandacht was er in het gesprek  voor de maatschappelijke bijdrage die deze vier ondernemers, ieder op hun eigen manier, leveren. Tico Roozendaal zet zich in Zoetermeer onder meer in voor kansen voor ‘hangjongeren’. Hij leert hen in hun vrije tijd om hun eigen schoenen te repareren en gaat regelmatig met hen naar verzorgingshuizen, waar ze met elkaar kosteloos schoenen van ouderen poetsen en herstellen. Eén van de jongeren die hij een paar jaar geleden 'van de straat heeft geplukt', is nu bedrijfsleider in één van zijn drie vestingen.

De Dag van de Ondernemer
De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland, bedoeld om ondernemers op een vast moment in het jaar te bedanken voor hun lef, doorzettingsvermogen en enorme bijdrage aan economie, werkgelegenheid en maatschappij. Uit eerder onderzoek van Kantar in opdracht van MKB-Nederland blijkt dat de Nederlandse bevolking waardering en bewondering heeft voor ondernemers die hun nek uitsteken. Na medisch personeel zijn mkb-ondernemers, samen met politiemensen, de beroepsgroep waarin Nederland het meest vertrouwen heeft.


Foto: Rolf van Koppen