McCafé van start in McDonald's Zilverstraat

mainImage
McCafé van start in McDonald's Zilverstraat

McDonald's Zoetermeer heeft sinds afgelopen vrijdag een McCafé in het restaurant aan de Zilverstraat. Gasten kunnen daar genieten van zo'n veertien verschillende koffievariaties, thee en een ruim patisserie-aanbod. De voorbije dagen kon het filiaal al op behoorlijk wat nieuwsgierige bezoekers rekenen.

,,We zijn ook de enige in Zoetermeer en omgeving met dit concept," zegt restaurantmanager Doniëlle Atmadjah, al 23 jaar werkzaam bij McDonald's. ,,We hebben al veel bezoekers voor het McCafé gehad, waaronder nieuwsgierige oud-werknemers of mensen van andere vestigingen."

McDonald's Zoetermeer heeft restaurants in het Stadshart, aan de Kelvinstraat, bij Bleiswijk-Prisma en dus aan de Zilverstraat. Laatstgenoemde locatie bleek oppervlak-technisch het meest geschikt voor de bouw van een McCafé.

Opleiding


De medewerkers worden speciaal getraind om de veertien verschillende koffievariaties - gemaakt met 100% Arabica-bonen van het Italiaanse koffiemerk Segafredo, op de enige juiste manier te kunnen serveren. Ook biedt McCafé medewerkers de mogelijkheid een aanvullende cursus bij een erkende Barista-school te volgen.

Wendy van Dam is speciaal voor het McCafé in McDonald’s restaurant Zoetermeer Zilverstraat opgeleid. ,,Het leukste vind ik dat ik nu meer verschillende koffievariaties kan maken en daarmee ook de gast beter kan helpen bij het uitkiezen van een lekkere kop koffie. Ik kijk ernaar uit onze McCafé-gasten te verrassen met koffie en iets lekkers erbij."

Darcy Balzouman, verantwoordelijke manager McDonald’s restaurants Zoetermeer en Bleiswijk, is blij met de aanwinst. ,,Ik ben ervan overtuigd dat veel van onze gasten ons aanbod weten te waarderen. Samen met mijn team heet ik onze gasten dan ook van harte welkom in ons McCafé."


Hele dag verkrijgbaar


Bij het McCafé kunnen gasten aan de speciale koffiecounter kiezen uit een gemêleerd aanbod van koffievariaties; van espresso tot latte macchiato met siroop naar keuze voor de liefhebber. Naast een sterk uitgebreid koffieassortiment, biedt het McCafé ook een ruime keuze aan lekkernijen als macarons, donuts, cheesecake, muffins en vers afgebakken cookies en croissants.
De koffievariaties en lekkernijen zijn de hele dag verkrijgbaar, ook via de gewone counter, bestelkiosk en de McDrive.

Onderzoek, uitgevoerd door Maurice de Hond waar 600 Nederlandse koffieliefhebbers aan deelnamen, toont aan dat het gevarieerde aanbod van koffievariaties én de lekkernijen van McCafé gewaardeerd worden. Bijna de helft van de respondenten waardeert McCafé vooral om de kwaliteit van de koffie(variaties) en verreweg de meeste respondenten vinden het aanbod 'goed' tot 'zeer goed'.


Duurzaam


De koffie van Segafredo en thee van Lipton in het McCafé is voor honderd procent afkomstig van Rainforest Alliance-gecertificeerde boerderijen. Dit keurmerk garandeert dat bij de koffieproductie onder meer rekening is gehouden met de bescherming van het milieu en goede arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren en hun gezinnen. Het overgebleven koffiedik gaat naar Koffie Recycling Nederland (KRN), om het te laten bewerken tot bio-pellets en briketten. Hiermee zet McDonald’s haar reststoffen opnieuw in voor een duurzaam gebruik van al haar koffie.

Foto: Wendy van Dam (links), Doniëlle Atmadjah (midden) en Julia Snijders.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad