Meedenken over Zoetermeer in 2030

mainImage
Meedenken over Zoetermeer in 2030

Wat zouden inwoners, bedrijven en organisaties graag in Zoetermeer willen? Wat gaat goed, wat kan beter? Vanaf deze week kan iedereen laten weten hoe zij over de stad denken en wat nodig is om de leefbaarheid in de stad te verbeteren. Aanleiding is het besluit van vorig jaar om 10.000 à 16.000 extra woningen te bouwen.

Via doemee.zoetermeer.nl/toekomst kan iedereen zijn of haar mening geven en laten weten wat zij goed vinden aan Zoetermeer, hoe zij het vinden om hier te wonen en wat er nog ontbreekt.

Het gaat niet alleen om argumenten, kennis en ervaring, maar ook wat inwoners voelen bij hun stad en hun buurt. Aan welk liedje denken Zoetermeerders als ze denken aan de toekomst van Zoetermeer? Daarnaast kunnen ze onder andere op een kaart van Zoetermeer aangeven welke voorzieningen ze missen.

Naast de online samenspraak gaat de gemeente de wijken in om bewoners te benaderen. Ook komen er bijeenkomsten voor belanghebbenden. Zo willen we elke Zoetermeerder de kans geven om mee te praten.

De conclusies worden gepresenteerd aan het college en de gemeenteraad, en dienen als bouwsteen voor de omgevingsvisie en voor projecten waar de gemeente nu aan werkt, zoals de Binnenstad en het Entreegebied. Het hele proces is te volgen via doemee.zoetermeer.nl/toekomst.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.