mainImage

Meer prullenbakken bij Zoetermeerse winkelcentra

30 juni 2020, 11:56 uur
Algemeen, Politiek

Tijdens het voorjaarsdebat afgelopen maandag diende de LHN een motie in om boa's beter uit te rusten en een motie om meer prullenbakken rond de Zoetermeerse winkelcentra te realiseren. Beide moties haalden bij stemming een meerderheid.

"Het is belangrijk dat we in een veilige en schone stad leven", licht Hilbrand Nawijn toe. "Boa's hebben steeds vaker met agressie te maken en uiteraard moet daar de politie voor komen, maar tot die tijd moeten ze zich wel kunnen verdedigen. Gelukkig dacht de raad daar ook zo over."

Over het vuil in de stad heeft Nawijn geen goed woord over. "De gemeente moet het aantal ophaal- en leegmomenten opvoeren bij de milieustraten en bij de winkelcentra. Ook in het Stadshart puilen de prullenbakken vaak uit. Dit komt omdat er meer take-away wordt gekocht. Onze motie gaat ervoor zorgen dat er in ieder geval extra prullenbakken komen. Zo houden we Zoetermeer leefbaar. Maar tegelijkertijd vinden we ook dat mensen zelf verantwoordelijkheid moeten nemen. Vuil op de grond gooien doe je thuis toch ook niet?"


Foto: Chris van Dijke (www.chrisvandijke.nl)