Meivakantie in Bibliotheek, overzicht activiteiten

mainImage
Meivakantie in Bibliotheek, overzicht activiteiten

Van maandag 23 april tot en met donderdag 3 mei kun je meivakantie vieren in de Bibliotheek Zoetermeer. Zo is er een speciale Minecraft-dag en kun je je een dagdeel onderdompelen in de wereld van Harry Potter. Alle activiteiten - behalve de activiteiten van het E-lab – zijn gratis te bezoeken en vinden allemaal plaats in het Forum aan het Stadhuisplein 1.

Minecraft-dag – 24 april


Altijd al een kasteel voor Koning Willem Alexander willen ontwerpen? Of wil je graag voor jezelf een paleis bouwen? Op dinsdag 24 april is er een Minecraft-competitie. Er is in de ochtend een groep van 10:00 tot 12:00 uur en in de middag een groep van 13:00 tot 15:00 uur. Er is plaats voor tien kinderen per groep en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected] met naam, leeftijd en een voorkeur voor de ochtend of middag erbij vermeld. Deelname is gratis.

Aansluitend is er een sessie Minecraft-3D-printen in het E-lab. Ook hier zijn er een ochtend- en middaggroep van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur. Kosten: tien euro per persoon, materialen inbegrepen. Aanmelden gaat op dezelfde wijze zoals hierboven beschreven.

Prinsjes- en Prinsesjesdag – 26 april


Altijd al als prins of prinses door het leven willen gaan? Op donderdag 26 april is er een prinsen- en prinsessentraining. Verder lezen medewerkers van de bibliotheek voor, is het mogelijk om te knutselen en om de workshop in het E-lab bij te wonen. Er is vrije inloop vanaf 13:00 tot 16:00 uur. Aanmelden is niet nodig. Kosten voor het E-lab bedragen twee euro per persoon, materialen inbegrepen.

Mees Kees-filmdag – 30 april


Van 13:00 tot 16:00 uur kun je in het Forum Zoetermeer kijken naar de film Mees Kees met diverse soorten popcorn. Aanmelden is niet nodig.

Harry Potter – 3 mei


Tijdens de speciale Harry Potter-dag (13:00-16:00 uur) wordt er voorgelezen, kijken de kinderen naar een stukje van de eerste film en het is mogelijk een les toverdrankjes maken te volgen. Of doe de sorteerhoedtest, knutsel een toverstaf of ga op zoek naar de gouden snaai. Aanmelden is niet nodig.


Foto: Digitaal Dagblad