Mijlpaal Nationaal Videogame Museum

mainImage
Mijlpaal Nationaal Videogame Museum

Het Nationaal Videogame Museum in de passage van het Stadshart verwelkomde in het recente paasweekend de 14.000e bezoeker. Sinds de opening op 30 november 2017 heeft museumdirecteur Hasan Tasdemir over belangstelling niet te klagen. ,,Ons doel was om in de pilotperiode van een jaar 10.000 bezoekers naar ons museum te krijgen. We hadden nooit durven dromen dat we dat aantal al in vier maanden zouden overschrijden." Gemiddeld nemen er 200 mensen per dag een kijkje.

Wethouder Robin Paalvast, die onder meer de portefeuilles cultuur en citymarketing beheert, is te spreken over de nieuwe toeristische trekpleister in de stad. ,,Geweldig dat Zoetermeer met deze pilot van het gamemuseum nu al een echte publiekstrekker erbij heeft gekregen. Mensen komen speciaal voor het gamemuseum naar Zoetermeer."

Het museum, een initiatief van Hasan Tasdemir, richt zich in het ruim 2.000 vierkante meter grote complex specifiek op videogames, de geschiedenis hiervan en de invloed van de game-industrie op de maatschappij. Het museum is opgebouwd in tijdsperioden. Naast exposities zijn er kamers ingericht met unieke, speelbaar gemaakte, museumstukken uit vervlogen tijden.

Naast een culturele functie vervult het museum ook een maatschappelijke. Sinds begin dit jaar is het museum een erkend leerwerkbedrijf en zijn er acht vrijwilligers vanuit het Werkplein werkzaam. Tasdemir: ,,Het is fantastisch om te zien hoe gemotiveerd deze jongens en meiden zijn om mee te werken in het museum. We hebben vrijwilligers die meewerken in het museumcafé 'Barcade' en ook techneuten die meehelpen bij het onderhoud van de machines."

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad