Miljoenensubsidie voor Zoetermeer

mainImage
Miljoenensubsidie voor Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer heeft een subsidie toegekend gekregen als bijdrage in het aardgasvrij maken van een woonwijk. Het gaat om ruim 6,6 miljoen euro in het kader van de regeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken. Met deze bijdrage wordt een alternatief voor aardgas voor de hoogbouw in Palenstein mogelijk gemaakt.

Wethouder Robin Paalvast (Energietransitie) is blij met deze subsidie. ,,De subsidie is een erkenning van onze voorloperspositie en een enorme opsteker voor alle partijen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet om van Zoetermeer een koploper te maken op het gebied van het verduurzamen van woningen. Onze vooruitstrevende aanpak is niet onopgemerkt gebleven en wordt nu beloond. Het realiseren van een aardgasvrij Palenstein is een forse uitdaging, maar wij gaan die aan. Het Rijk heeft er vertrouwen in dat het ons lukt en ik ook."

Ook de woningcorporaties mogen hun handen dichtknijpen met de toekenning van de subsidie. ,,Het biedt kansen om een goede stap te maken met het aardgasvrij maken van Palenstein, waar we al zo voortvarend mee aan de slag zijn," aldus Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder bij De Goede Woning. Ook Daphne Braal, bestuurder bij Vidomes reageert enthousiast. ,,De toekenning van deze subsidie is een enorme stimulans voor onze gezamenlijke aanpak om Palenstein aardgasvrij te krijgen."


| Foto: Digitaal Dagblad.