Minder verkeersclaims, schadelast groeit wel

mainImage
Minder verkeersclaims, schadelast groeit wel

Het aantal schadeclaims wegens een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald. De kosten van de schadegevallen namen echter toe, tot een bedrag van 2,6 miljard euro. Dat maakte het Verbond van Verzekeraars dinsdag bekend. Mogelijke oorzaak voor het gedaalde aantal claims, aldus het verbond, zijn het relatief rustige weer vorig jaar en minder parkeerschade door toenemende slimme technologie in auto's.

Verzekeraars zien de schadelast op de autoverzekering wel sterk toenemen. Zo is deze op de WA-autoverzekering van 2014 tot en met 2017 met 25 procent gestegen. Deze stijging wordt vooral veroorzaakt door letselschade, zo stelt het verbond. ,,Er vallen nog steeds te veel verkeersslachtoffers. Daarom blijven wij ons onverminderd inzetten om een bijdrage te leveren aan een veilige openbare weg", aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Hij zegt dat afleiding in het verkeer een belangrijke oorzaak blijft voor ongelukken. ,,Daarnaast neemt de diversiteit aan voertuigen op de weg sterk toe, terwijl de weg-indeling daar onvoldoende op ingericht is. Dat leidt tot gevaarlijke situaties." (ANP)

Fotobron: AS Media.


Foto: Digitaal Dagblad