Minister: heroverwegen dividendtaks duurt even

mainImage
Minister: heroverwegen dividendtaks duurt even

Het zal nog wel even duren voordat de coalitie de knoop doorhakt over de dividendbelasting, de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders. ,,Er komen ongetwijfeld nog een heleboel gesprekken,'' zei minister Wopke Hoekstra (Financiën) vandaag.

De coalitie overlegt morgen opnieuw over de omstreden afschaffing van de dividendtaks. De regeringspartijen besloten eerder die heffing te schrappen, maar premier Mark Rutte kondigde vrijdag aan dat besluit opnieuw te wegen. ,,Dat zal echt niet in één keer afgelopen zijn. We gaan het op een nette en ordentelijke manier doen," aldus Hoekstra in WNL Op Zondag. Hij wilde niet zeggen of het schrappen definitief van de baan is, maar volgens waarnemers in Den Haag betekent ,,heroverwegen'' niets anders dan dat.

De heroverweging volgt op de aankondiging van de multinational Unilever om de verhuizing van het hoofdkantoor in Londen naar Rotterdam uit te stellen. Het afschaffen van de taks was juist bedoeld om Nederland nog aantrekkelijker te maken voor grote bedrijven. (ANP)

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad