Monitor Meeting over ouderenzorg in Forum Zoetermeer

mainImage
Monitor Meeting over ouderenzorg in Forum Zoetermeer

Onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) organiseert voor 25 september samen met Bibliotheek Zoetermeer in het Forum een Monitor Meeting over ouderenzorg. Patiënten kunnen door medische ontwikkelingen veel ouder worden, maar leveren in op hun onafhankelijkheid. Soms doet een behandeling dan ook meer kwaad dan goed. Wanneer is doorbehandelen niet meer zinvol?

De Monitor is een journalistiek platform dat maatschappelijke kwesties aankaart met behulp van het publiek. De kwesties gaan over onderwerpen waar iedereen in Nederland wel eens mee te maken heeft. De Monitor zoekt hierbij naar weeffouten in de wet- en regelgeving waar burgers mee geconfronteerd kunnen worden.

Op de Monitoravonden praten burgers en betrokkenen over een thema. Het is een gesprek waarbij gekeken wordt naar de oorzaken van problemen, maar ook naar mogelijke oplossingen. De basis voor het gesprek zijn het onderzoek en de reportages van De Monitor. Het doel van de Monitor Meetings: bijdragen aan ontmoeting en gesprek, en mogelijk ook aan het vinden van oplossingen en alternatieven.

Zoetermeer


De Monitor Meeting vindt plaats op dinsdag 25 september in het Forum, Stadhuisplein 1 te Zoetermeer. De avond staat onder leiding van presentator Teun van de Keuken. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19:30 uur. Het programma duurt van 20:00 tot ongeveer 21:30 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel. Toegang is kosteloos. Aanmelden gaat via deze pagina.

Fotobron: @DeMonitor


Foto: Digitaal Dagblad