Morgen event over cybersecurity in Zoetermeer

mainImage
Morgen event over cybersecurity in Zoetermeer

In de Dutch Innovation Factory (DIF) is morgen een event over cybersecurity. Rickey Gevers, een ethisch hacker, vertelt dan hoe hij actrice Lieke van Lexmond hackte en het Zoetermeerse bedrijf Computest zal uit de doeken doen hoe het toegang kreeg tot een infotainment systeem van een populaire auto, waardoor de privacy van bestuurders ernstig kon worden geschaad.

Volgens het CBS vonden er vorig jaar maar liefst 2,5 miljoen cybercrime-aanvallen in Nederland plaats. Dit cybersecurity experience event is er voor bedoeld om een stukje bewustwording te kweken in de maatschappij.

[caption id="attachment_52037" align="alignright" width="175"] Jan Iedema.[/caption]

,,Voor mij en ook voor veel andere mensen, lijkt cybersecurity een 'ver-van-mijn-bedshow'. Juist daarom is het extra belangrijk dat je binnen een bedrijf iemand hebt die feiten en fictie van elkaar kan scheiden. De Haagse Hogeschool geeft in Zoetermeer de voor Nederland unieke opleiding Information Security Management. De studenten die hier afstuderen, zijn straks de verbinding tussen technici, beleidsmakers en de directeuren bij bedrijven," aldus wethouder Jan Iedema (onderwijs en economie).

,,Samenwerking is noodzakelijk om je op de juiste manier te wapenen tegen uitdagingen die cybercriminaliteit met zich meebrengt. Kennis over dit relatief nieuwe vakgebied wordt steeds belangrijker in een wereld die meer en meer digitaal wordt. Ik ben trots dat deze professionals in Zoetermeer worden opgeleid."

De organisatie van het event, dat van 13:00 tot 18:00 uur plaatsvindt, is in handen van de DIF, De Haagse Hogeschool en het Centre of Expertise Cyber Security. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via [email protected] De Dutch Innovation Factory ligt aan de Bleiswijkseweg 37.

Fotobron (foto boven): ANP.


Foto: Digitaal Dagblad