Morgen jubileumconcert Cantate Deo

mainImage
Morgen jubileumconcert Cantate Deo

De Christelijke Zang- en Oratoriumvereniging Cantate Deo uit Zoetermeer geeft morgenavond (20:15 uur) in het Stadstheater een jubileumconcert in het kader van haar zestigjarige bestaan. Op het programma staat het eerste Engelstalige oratorium 'Esther' van Georg Friedrich Händel.

Esther is gebaseerd op het Oudtestamentische boek en speelt zich af in de vierde of vijfde eeuw voor Christus aan het Perzische hof van Susa waar een deel van het joodse volk in ballingschap verkeert.

Medewerkenden aan dit concert zijn; Michel Poels, bas (Haman), Eric Reddet, tenor (Ahasveros), Merel van Geest, sopraan (Esther), David van Lith, tenor (Mordechai), Carlijn van Berkel, sopraan (Israëlitische vrouw) en Petra Ehrismann, alt (3e Israëliet).

Het koor staat onder muzikale begeleiding door het samengestelde orkest 'Baroque Ensemble', bestaande uit zeventien musici en een klavecinist. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Marco Kalkman.

De toegangsprijs bedraagt 25 euro per persoon, inclusief garderobe en een pauzedrankje. Kaarten zijn verkrijgbaar bij één van de leden, tel. 079-3314528 of te bestellen via [email protected] Er is géén gereduceerd tarief voor 65-plussers of CJP-korting.


Foto: Digitaal Dagblad