Morgen lancering Ontmoetingspunt Verlies in Forum Zoetermeer

mainImage
Morgen lancering Ontmoetingspunt Verlies in Forum Zoetermeer

Bibliotheek Zoetermeer, Monuta en lokale organisaties hebben de handen ineen geslagen om in Forum Zoetermeer een Ontmoetingspunt Verlies te ontwikkelen. Morgenmiddag om 13:00 uur vindt in het Forum Café de officiële overhandiging plaats van een cheque van 1.000 euro waarmee Monuta dit initiatief ondersteunt.

Inwoonster Nancy Koolen, sinds drie jaar weduwe, gaf bij de bibliotheek aan dat er in Zoetermeer behoefte is aan een laagdrempelige, prettige plek om lotgenoten te ontmoeten. Weliswaar was zij lid van verschillende online lotgenotengroepen, maar een fijne ontmoetingsplek ontbrak nog.

Het Forum, de nieuwe hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer en ruim 45 samenwerkingspartners, is bij uitstek de plaats in de stad waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en in contact kunnen komen met ondersteunende organisaties. De bibliotheek ging dan ook graag in op dit voorstel.Op basis van een brainstormsessie met rouwconsulenten is besloten een Ontmoetingspunt Verlies te ontwikkelen waar lotgenoten elkaar twee maal per maand kunnen ontmoeten. Verlies kan betrekking hebben op het overlijden van een naaste maar ook op echtscheiding, verlies van gezondheid of werkloosheid. Aanvullend zullen activiteiten plaatsvinden.

De wensen en behoeften van de doelgroep zijn hierbij leidend, maar gedacht kan worden aan creatieve activiteiten, leeskringen over verlies, samen eten, muziek maken, maar ook aan juridisch advies. De bibliotheek zorgt daarbij voor een passende collectie boeken.

'Waardevol project'


Kimberley Bleijerveld, uitvaartverzorger: ,,Ook wij als uitvaartonderneming Monuta Ogier merken dat nabestaanden heel erg de behoefte hebben aan een punt om met elkaar samen te komen, lotgenoten te treffen of gewoon voor een praatje en een kopje koffie. Toen dit initiatief op ons pad kwam, vonden wij dit direct een waardevol project om ons aan te verbinden. Monuta heeft hierin expertise en een hoop middelen die wij kunnen inzetten, zoals ons fonds 'Monuta Helpt'.”

In het nieuwe Ontmoetingspunt Verlies zal de bibliotheek samenwerken met professionele verliesconsulenten en ondersteunende vrijwilligers.


Foto: Digitaal Dagblad