mainImage

Morgen opening Art-Lab-expositie in Forum

29 november 2019, 09:28 uur
Algemeen

In het Forum Zoetermeer (Stadhuisplein 1) is morgen om 13.00 uur de feestelijke opening van de Art-Lab-expositie ‘ME-lieu’. Achttien leerlingen uit de Internationale Schakel Klas (ISK) van het ONC Parkdreef werkten onder begeleiding van kunstenares Efrat Zehavi de afgelopen acht weken aan één gezamenlijk kunstwerk dat zaterdag met wordt onthuld door wethouder Jakobien Groeneveld die zich onder meer ontfermt over jeugdzaken.

 

De leerlingen werkten rondom het thema ‘ME-lieu: ik en mijn omgeving’. Wat wil je bewaren/beschermen voor de toekomst? Welke eigenschappen van de mens nemen we mee? Hoe creëren we een wereld waar je over 500 jaar ook nog gebruik van kunt maken? Het kunstwerk biedt ook ruimte voor Zoetermeerders om hun eigen gedachten over wat ze willen bewaren voor de toekomst achter te laten.

Art-Lab voor Internationale Schakel Klassen
Hoe communiceer je zonder taal? CKC & partners brengt met deze Art-Labs, kunstlessen naar de Internationale Schakel Klassen, waar jongeren in zitten die net in Nederland zijn komen wonen. Ze spreken beperkt Nederlands en moeten aarden in een nieuw land en dat ook nog eens in één van de meest intensieve fysieke en mentale ontwikkelingsperiode in hun leven. Door de Art-Labs ervaren ze dat er ook andere, kunstzinnige vormen zijn om je emoties en denkbeelden te uiten. Het programma is afgestemd op hun belevingswereld en voor vele jongeren is het de eerste kennismaking met kunst & cultuur.

Dit Art-Lab met leerlingen van ISK-groepen is het vervolg op de pilot die al voor de zomervakantie startte met het Oranje Nassau College en MBO Rijnland. Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer.