Morgen & overmorgen Kansenmarkt WerkgeversServicepunt

mainImage
Morgen & overmorgen Kansenmarkt WerkgeversServicepunt

Er is een tekort aan werknemers in de branches zorg, techniek en bouw en daarom organiseert het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) voor morgen en overmorgen vier Kansenmarkten in Zoetermeer en Leidschendam. Bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een baan en zich willen laten omscholen. Dit is voor hen een ideale gelegenheid om zich te oriënteren, want scholingsinstituten en werkgevers presenteren zich met scholingsarrangementen en (leerwerk)vacatures.

De Kansenmarkt Zorg vindt morgenochtend plaats van 09:30 tot 11:00 uur aan de Brede School Waterlelie, aan het Prinsenhof 4 in Leidschendam. In de middag (13:00-14:30 uur) kunnen belangstellenden deze markt bezoeken in Zoetermeer bij Ter Zake Het Ondernemershuis. Adres: Markt 3. De Kansenmarkt Techniek & Bouw is woensdag 16 mei op dezelfde tijden en locaties. Belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen, aanmelden vooraf is niet nodig.

Eén van de deelnemende bedrijven aan de Kansenmarkt is Haagbouw. ,,Voor werkgevers is deze markt ook een mooie kans om talenten te vinden. De bouw heeft heel hard goede mensen nodig. Wij nemen daarom graag deel aan deze Kansenmarkt," aldus Olaf Polders, directeur Haagbouw.

Ook Werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt is aanwezig. ,,In de zorg kan je pas echt iets betekenen voor anderen. We willen dan ook zo veel mogelijk mensen op de hoogte brengen van de mogelijkheden in deze sector. Zorg gaat ons allemaal aan,'' zegt Coralie Elmont, directeur van werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt.

Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal ondersteunt werkgevers bij het vinden van goed personeel en adviseert over de invulling van de wet Banenafspraak. Of het nu om vast, tijdelijk of flexibel personeel. De gemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer en het UWV werken nauw samen in het WSP ZHC.


| Foto: Digitaal Dagblad.