Motie 'ervaringstour' PvdA Zoetermeer unaniem aangenomen

mainImage
Motie 'ervaringstour' PvdA Zoetermeer unaniem aangenomen

De Toegankelijkheidsraad heeft in oktober en november een tweetal ervaringstouren georganiseerd voor de politiek en het college. Op basis van die tour heeft de PvdA Zoetermeer een motie ingediend die unaniem is aangenomen. Deze motie zorgt ervoor dat de ondernemers en particulieren in het Stadshart de tour ook gaan doen.

Marissa van der Tol (foto), commissielid voor de PvdA Zoetermeer, is blij dat alle partijen haar motie hebben gesteund. ,,Mijn ervaring is dat locaties in Zoetermeer met de beste intenties toch vaak ontoegankelijk zijn. Er wordt vaak iets vergeten dat klein lijkt, maar een grote impact heeft. Dan voel je je als mindervalide niet of minder welkom."

Een voorbeeld dat Van der Tol noemt is de lift op het Cadenzaplein. ,,Als je met je scootmobiel de lift wilt gebruiken, dan barst de lift letterlijk uit zijn voegen. Dat of je scootmobiel gaat kapot. Je vermijdt dan al gauw de lift en neemt de heuvel vanaf de Duitslandlaan naar de Hoogvliet. De heuvel is behoorlijk stijl voor een rolstoel of een scootmobiel en bij regen, sneeuw of ijs onbegaanbaar."

Volgens Van der Tol is het ook niet gemakkelijk de toegankelijkheid van gebouwen te verbeteren, maar is het wel noodzakelijk. ,,Je kunt pas oordelen over toegankelijkheid als je zelf ervaren hebt hoe het is om invalide te zijn. Daar is deze tour voor."

De Toegankelijkheidsraad heeft de ervaringstour op 15 oktober voor raads- en commissieleden georganiseerd en op 6 november voor het college. Van der Tol: ,,De ervaringstour voor raads- en commissieleden was een groot succes. Er deden veel raads- en commissieleden mee die achteraf aangaven de problemen in het Stadshart onderschat te hebben. Dat smaakt naar meer. Nu is de beurt aan ondernemers en mensen die gewoon willen weten hoe het is om een rondje door het Stadshart te doen in de rolstoel."


| Foto: Digitaal Dagblad