Mountainbikers in actie in Buytenpark

mainImage
Mountainbikers in actie in Buytenpark

Het Zoetermeerse Buytenpark staat 24, 25 en 26 augustus weer in het teken van mountainbike-spektakel. Dan worden de NK Eliminator en de 3 Nations Cup verreden. De allerbeste mountainbikers uit voornamelijk Nederland, België en Duitsland rijden dan hun wedstrijden. De meer recreatieve mountainbiker krijgt in de funklassen de mogelijkheid een echte wedstrijd te rijden over het speciaal ervoor aangepaste wedstrijdparcours.

Het wedstrijdweekeinde start met het NK Eliminator op vrijdagavond. In heats strijden steeds vier mountainbikers tegen elkaar om uiteindelijk in de finale de Nederlandse titel op te eisen. Een korte en technische ronde, die snelheid en durf vraagt van de deelnemers.

Zaterdag en zondag staan in het teken van de 3 Nations Cup. Meet je als (jeugd)prof in één van de licentiewedstrijden aan andere bikers op snelheid, bochtenwerk of klimtechniek. Of probeer als recreatieve biker je bikevrienden tijdens de funklasse jeugd (zaterdag), heren of dames (zondag) 'officieel' af te troeven. Iedereen die mountainbiken leuk vindt, is welkom in één van de funklassen, ook zonder KNWU-licentie.

Rond het parcours vinden er allerlei activiteiten plaats, dus voor zowel toeschouwers als deelnemer is er in het laatste augustusweekend van alles te beleven. De organisatie is in handen van stichting Wielerpromotie Het Groene Hart en de stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer ondersteunt het evenement.


Foto: Digitaal Dagblad