Museum De Voorde verlengt tentoonstelling

2 February 2020, 08:28 uur
Algemeen
mainImage

Museum De Voorde in Zoetermeer verlengt de tentoonstelling 'Dit zijn wij!' tot en met eind augustus 2020.

Directeur Sabine Huls: "Met de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ laten we zien waar we voor staan. De tentoonstelling sluit naadloos aan op onze missie: mensen stimuleren om verhalen met elkaar te delen en zo verbinding tot stand te brengen. Het gaat over zes generaties en alles wat ze delen en wat hen onderscheidt. We merken dat zowel jong als oud daar goed op reageert. De interactieve opstelling, de herkenbare thema’s, de foto’s en voorwerpen: een feest der herkenning. We hebben het gevoel dat we met deze tentoonstelling nog meer mensen kunnen raken. In goed overleg met alle bruikleengevers verlengen we daarom de tentoonstelling tot eind augustus 2020."

Het verlengen van de tentoonstelling had nog best wat voeten in de aarde. De kunstwerken van Karel Appel en Marlène Dumas kunnen bijvoorbeeld niet zo lang tentoongesteld worden.

Conservator Marjonne Kube: "De werken van Appel en Dumas zijn kwetsbaar. Het lang blootstellen aan licht kan schade veroorzaken. Van het Stedelijk Museum Schiedam mochten we gelukkig alternatieve werken van Appel en Dumas lenen. Dat is bijzonder. De kunst geeft de tentoonstelling een extra laag."