Museum De Voorde zet Rembrandt in de spotlights

4 December 2019, 09:36 uur
Algemeen
mainImage

Museum De Voorde zet Rembrandt in de spotlights door het Rembrandtjaar ludiek af te sluiten. Het museum toont vanaf 12 december 2019 een uniek kunstwerk: De Nachtwacht door kunstenaar Peter Riezebos. Dit indrukwekkende kunstwerk is 4 bij 2.80 meter groot en een ode aan één van de bekendste kunstwerken van de wereld.

 

In zijn Nachtwacht verbindt Riezebos het beroemdste werk van Rembrandt met de huidige tijd. Hij heeft de Nachtwacht in vier weken tijd in Paleis Soestdijk geschilderd in neo-expressionistische stijl. Het is een hedendaags eerbetoon. Riezebosover over zijn Nachtwacht: "Het iconische werk van Rembrandt in een modern jasje, met een knipoog naar het verleden en de toekomst."

Om het Rembrandtjaar in Zoetermeer op ludieke wijze af te sluiten, heeft Museum De Voorde Peter Riezebos gevraagd om zijn kunstwerk te mogen tonen. Het museum heeft een speciale band met deze inmiddels wereldberoemde kunstenaar. In het werk van Riezebos zit altijd een verwijzing naar de ‘technologische samenleving’ en het verbinden van nu en de toekomst.