Museum zoekt stoere Zoetermeerse helden

31 May 2020, 09:23 uur
Algemeen
mainImage

Museum De Voorde opent op 2 juni weer haar deuren na een periode van sluiting door corona. Er zijn ruimschoots maatregelen getroffen om weer veilig open te kunnen. Dit openingsmoment wordt aangegrepen voor de start van twee aan de coronatijd gerelateerde projecten.

De lopende tentoonstelling ‘Dit Zijn Wij’ wordt aangevuld met een eigentijdse reflectie op het wel en wee van Zoetermeerders in coronatijd en het museum start een actie om Zoetermeerse 'Stoere Helden' in het zonnetje te zetten.

Dit Zijn Wij! - Corona Canvas
Om de coronatijd in beeld te brengen, roept Museum De Voorde iedereen op om creatieve uitingen te delen op het 'Dit Zijn Wij! - Corona Canvas'. Heb je de tijd thuis creatief doorgebracht? Heb je nieuwe talenten ontdekt? Heb je tekeningen, schilderijen of foto’s gemaakt of bijvoorbeeld verhalen geschreven? Deel je creaties op het Corona Canvas in Museum De Voorde.

Je kunt je creatie tussen 2 juni en 31 juli langsbrengen bij of opsturen naar: Museum De Voorde, Zuidwaarts 2, 2711 HA Zoetermeer. De aangepaste openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 12.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur. Je kunt ook mailen: [email protected].

Stoere Helden tijdens Corona
Vanaf 1 juni start Museum De Voorde een actie om in contact te komen met Zoetermeerse 'Stoere Helden' die zich met hart en ziel hebben ingezet tijdens de coronacrisis. Samen met Terra Art Projects wil het museum deze 'Stoere Helden' op een bijzondere manier in het zonnetje zetten.

Zoetermeerse kunstenaars maken gebaseerd op hun kleine en grote heldendaden speciaal voor hen een kunstwerk. Van de 'Stoere Helden' maakt Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, een portretfoto. De kunstwerken, portretfoto’s en de verhalen van de helden worden van 18 september 2020 t/m 10 januari 2021 in Museum De Voorde getoond. Daarna worden ze feestelijk uitgereikt aan de helden als bedankje en hart onder de riem.

Meld je stoere held aan via: [email protected]. Uit de inzendingen worden twaalf stoere helden uitgekozen om mee te doen aan het project.