Nachtbus Leiden-Zoetermeer blijft rijden

mainImage
Nachtbus Leiden-Zoetermeer blijft rijden

De nachtbus van Leiden naar Zoetermeer blijft tot eind 2019 rijden. De nachtlijn was al met zeven weken verlengd. Nu heeft Arriva besloten om de nachtbus 800 tot eind 2019 te laten rijden.

Arriva vindt een periode van een half jaar te kort om uitspraken te doen over de nachtbus. Ze zien wel mogelijkheden in de verbinding en ze verwachten dat het gebruik nog gaat toenemen. Deze nieuwe verbinding is een proef van de gemeente Zoetermeer en Arriva en komt voort uit een specifieke wens van de Zoetermeerse gemeenteraad.

Buslijn 800 rijdt elke week van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen Zoetermeer Centrum West en Leiden. Wethouder Marc Rosier verkeer en vervoer, spreekt van een mooi resultaat.

,,Ik vind het goed om te zien dat er zoveel reizigers gebruikmaken van de nachtlijn. Gemiddeld reisden in mei en juni gemiddeld 88 reizigers per weekend met de bus."

Tussen 01:45 en 05:45 rijdt de bus ieder uur. De prijs voor een enkele reis is vijf euro en hiermee kunnen reizigers overstappen op of van de HTM-nachtbus lijn 6 op Centrum West. Daarnaast heeft nachtbuslijn 800 in Leiden een goede aansluiting op de nachttrein naar Amsterdam. Bij elke busrit rijdt er een service- en veiligheidsmedewerker mee. Reizigers kunnen een OV-chipkaart of een e-ticket gebruiken, of een nachtbusritkaart in de bus kopen met een pin- of creditcard.

Pilot


Na een samenwerking tussen VVD en SP startte de nachtbus eind vorig jaar in pilotvorm. De eerste rit was op 15 december.

Foto: leden van de VVD-fractie in 2017, met helemaal links wethouder Marc Rosier.


Foto: Digitaal Dagblad