Nationaal Videogame Museum start nieuwe samenwerking

mainImage
Nationaal Videogame Museum start nieuwe samenwerking

Het Zoetermeerse bedrijf Computest, specialist op het gebied van performance, security en geautomatiseerd functioneel testen, heeft een partnership gesloten met het Nationaal Videogame Museum. Met de samenwerking willen beide partijen het museum in het Stadshart verder ontwikkelen en naar de mensen toebrengen. Verder zijn er ambities om op langere termijn gezamenlijk educatieprogramma’s te ontwikkelen.

Stichting Nationaal Videogame Museum is vorig jaar geopend in Zoetermeer en mocht al meer dan 20.000 bezoekers ontvangen. Het museum heeft meer dan 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan.

,,De samenwerking met Computest is voor ons niet alleen goed om meer bekendheid te krijgen voor het museum. Het is ook heel interessant samen te kijken naar wat je nog meer zou kunnen met oude en/of nieuwe gamingtechnologie," zegt Hasan Tasdemir, oprichter en directeur van het museum.

,,Zo willen we op langere termijn nieuwe initiatieven ontplooien voor educatieprogramma’s voor het basis- en voortgezet onderwijs. Verder sluit Computest qua bedrijfscultuur en mindset goed aan bij ons museum. Ik verheug me dan ook op een prettige samenwerking."

,,Gaming gaat niet alleen om het spel of winnen of verliezen. Er komt vaak ook teamwork bij kijken. Dit is een belangrijk element in het dagelijks werk dat we bij onze klanten doen," aldus Kim ten Brink, Marketing Manager bij Computest. ,,Met veel gamingfans onder onze medewerkers en klanten, brengen we het museum graag dichter bij de doelgroep door onder meer op de locatie evenementen te organiseren en in ons kantoor twee arcadekasten ter beschikking te stellen. Ook willen wij als Zoetermeers bedrijf helpen de stichting verder te ontwikkelen."

Computest werd opgericht in 2005 en heeft momenteel circa 110 medewerkers. Het bedrijf zetelt in Rokkeveen.


| Foto: Digitaal Dagblad