Nationale Straatvoetbaldag komt er weer aan

mainImage
Nationale Straatvoetbaldag komt er weer aan

Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) organiseert voor zaterdag 5 mei de landelijke Nationale Straatvoetbaldag 2018. Het evenement vindt op twintig locaties tegelijk plaats en staat in het teken van 'Samenspel, Vrijheid, Respect en Plezier'. Zoetermeer doet ook mee op het buitenterrein van het SilverDome aan de Van der Hagenstraat 20. Margreet van Driel, wethouder sport, geeft die dag om 09:00 uur het startsein voor de straatvoetbaldag.

Elk team speelt vijf tegen vijf (inclusief keeper) in een groot opblaasbaar voetbalveld. Teams strijden in vier leeftijdscategorieën. Ook zijn er diverse neven-evenementen, zoals een springkussen voor kinderen. Om 17:00 uur maakt de organisatie bekend welke teams doorgaan naar de landelijke finales van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen.

Voetballiefhebbers kunnen een team vormen van maximaal acht spelers. Ze kunnen zich voor 1 mei inschrijven via www.svbn.nl. Teams kunnen zich opgeven voor de leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar (mix), 10 t/m 12 jaar (jongens/meisjes), 13 t/m 15 jaar (jongens/meisjes) en 16+ (heren/dames).

Bij de landelijke finales in juni en juli strijden ruim zestig teams uit heel Nederland om de titel 'Straatvoetbalkampioen van Nederland 2018'. Allemaal in hun eigen leeftijdscategorie. Voor de teams in de categorie 6 t/m 9 jaar is er geen finaledag.

Fotograaf: Orange Pictures / Pedro Sluiter.


Foto: Digitaal Dagblad