Natuurgebied Nieuwe Driemanspolder opent vandaag

1 July 2020, 10:54 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad

Het natuur- en recreatiegebied van de Nieuwe Driemanspolder is geopend. Vanaf vandaag, 1 juli om 12.00 uur, kan iedereen genieten van dit bijzondere gebied. Met de opening van de Nieuwe Driemanspolder wordt een bijzonder gebied opengesteld voor publiek.

Jakobien Groeneveld, wethouder Groen: "Ik ben heel trots op dit stuk nieuwe natuurgebied in onze stad. We creëerden met de Nieuwe Driemanspolder een gebied dat qua groen mooi aansluit bij het Westerpark en het Buytenpark. Hierdoor ontstaat een mooi stuk natuur in onze gemeente en ik verwacht dat veel Zoetermeerders hiervan gaan genieten."

De polder tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg biedt mogelijkheden om te recreëren en te genieten van de natuur, maar is voornamelijk aangelegd als piekberging. Door deze drie functies te combineren is er een gebied ontstaan dat zorgt voor rust en ruimte en tegelijkertijd bijdraagt aan de veiligheid in de regio.

Bijzondere tijden
Het zijn bijzondere tijden. Nu in de polder, door de maatregelen tegen het Covid-19 virus, geen groot openingsfeest georganiseerd kan worden, is ervoor gekozen de polder te openen met een duurzaam cadeau voor iedereen. Boswachter Arjan Postma neemt mensen in zijn podcast mee op avontuur door het gebied. De podcast is vanaf vandaag te vinden op de website van de projectorganisatie (www.n3mp.nl) en voorzien van een routekaart en korte filmpjes.

Nog niet af
Om juist in deze tijden ruimte te geven aan mensen die naar buiten willen, is besloten het natuur- en recreatiegebied van de Nieuwe Driemanspolder eerder te openen en niet te wachten tot het hele gebied opgeleverd wordt. Zo kunnen omwonenden, aan de start van de zomer, dichtbij huis genieten van deze bijzondere plek. Uiteraard gelden ook voor dit gebied de coronamaatregelen. De werkzaamheden zijn nog niet afgerond. Zeker rondom het aanvoertracé vanuit Stompwijk zal nog werk verzet moeten worden. Deze werkzaamheden zullen, als alles volgens planning verloopt, eind 2020 zijn afgerond.

Achtergrond
De Nieuwe Driemanspolder is een samenwerking tussen de gemeentes Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer, de Provincie Zuid-Holland en het hoogheemraadschap van Rijnland. Voor de realisatie van de 12 kilometer aan fietspaden in het gebied hebben de MRDH, Landschapstafel Duin, Horst & Weide en het Uitvoeringsprogramma Fiets van de provincie Zuid-Holland subsidie beschikbaar gesteld.