Natuurtuin Zoetermeer wordt toegankelijk voor rolstoel

mainImage
Natuurtuin Zoetermeer wordt toegankelijk voor rolstoel

Mensen met een lichamelijke beperking en daardoor in een rolstoel zitten of achter een rollator lopen kunnen in de toekomst een keer mee met de wandelingen in de Natuurtuin in Zoetermeer. Het is op dit moment nog niet mogelijk, omdat de tuin niet toegankelijk genoeg is.

Het is de bedoeling dat personen die afhankelijk zijn van hulpmiddelen volgend jaar op bepaalde dagen de in het Westerpark gelegen Natuurtuin in kunnen. De komende winterperiode wordt gebruikt om paden in de tuin aan te passen. Daarnaast wordt ook hard gewerkt aan een verwaarloosd stuk grond met struiken en bomen. Sommige worden weggehaald en er wordt een aantal aangeplant. Het is ook noodzakelijk dat er een aantal zieke Essen wordt gekapt in de tuin.

De laatste rondleiding voor het winterseizoen is op 15 december om 14:00 uur. Iedereen kan daar aan meedoen en is welkom bij het Westpunt in het Westerpark. De wandeling zal een uur in beslag nemen en is verder helemaal gratis.

Er worden tot 15 februari 2019 geen wandelingen meer georganiseerd. De verwachting is dan ook dat vanaf de eerste rondleiding volgend jaar de Natuurtuin voor iedereen toegankelijk is.


Foto: Digitaal Dagblad