Nawijn: '9 maanden belachelijk lang!'

mainImage
Nawijn: '9 maanden belachelijk lang!'

De LHN stelde tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, afgelopen maandagavond, mondelinge vragen aan het college over de gemeentelijke belastingen.

Bij een bezoek aan een gezin dat het financieel niet ruim heeft, ontdekte raadslid Michael van der Snoek dat de gemeente bij de aanvraag om kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen negen maanden de tijd neemt voor de beoordeling. En in een brief van de gemeente staat te lezen dat de aanvragers geen contact met de gemeente dienen op te nemen met vragen, omdat dit het proces zou vertragen.

,,Belachelijk," zegt Hilbrand Nawijn. ,,Bij Gouwe-Rijnland behandelen ze zo’n aanvraag binnen twee weken. Het betreffende gezin had binnen twee dagen duidelijkheid. Negen maanden is echt veel te lang, dat kan veel vlotter!"

Verantwoordelijk wethouder Marc Rosier heeft inmiddels gezegd dat de zin over het contact opnemen tijdens de aanvraag ongepast is en belooft dat deze geschrapt zal gaan worden, aldus de LHN. De negen maanden blijven staan, dat is een maximum. Het gezin wacht nu nog op zowel de uitslag van de aanvraag van 2017 als 2018.

Fotobron: © 2017 Adrey Caljé, adreycalje.nl.


Foto: Digitaal Dagblad