Nazomerwandeling in Natuurtuin Zoetermeer

mainImage
Nazomerwandeling in Natuurtuin Zoetermeer

De Vrienden van Natuurtuin Zoetermeer organiseert voor zondag 23 september een nazomerwandeling van ongeveer een uur door de Natuurtuin Zoetermeer. De wandeling begint om 14:00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark. Zoals gebruikelijk staat deze rondleiding onder leiding van één of twee natuurtuingidsen.

Veel soorten vruchten en bessen zijn te bewonderen, zoals wilde appels, mispels, hazelnoten, rozebottels en de kleine steenvruchtjes van de meidoorn. Nu het weer geregend heeft en vochtiger is, komen ook de paddenstoelen tevoorschijn. Er lopen vijf Schoonebekerschapen rond die zich tegoed doen aan het jonge gras en de structuur van de polder met de slootjes is weer zichtbaar.

Deelname aan de wandelingen is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.  Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding op andere dagen een rondleiding te krijgen.

Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling of meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op via [email protected] of surf naar www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Foto: Schoonebekerschapen in de Natuurtuin Zoetermeer.

Fotobron: Vrienden Natuurtuin Zoetermeer.


Foto: Digitaal Dagblad