Nieuw bericht gemeente Zoetermeer over coronavirus

2 March 2020, 14:14 uur
Algemeen
mainImage
ANP

De gemeente Zoetermeer heeft een nieuw bericht op het digitale huis geplaatst met betrekking tot het coronavirus. Op vragen van www.zoetermeersdagblad.nl over dit onderwerp heeft de gemeente vooralsnog helemaal niet gereageerd. Hieronder het bericht van de gemeente Zoetermeer:  

Informatie over nieuw coronavirus
In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten met het nieuwe coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoeken de Chinese autoriteiten de eigenschappen van het coronavirus. Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. In Nederland zijn ook besmettingen gemeld.

De meeste patiënten met het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking.

Bij welke klachten moet ik contact opnemen met de huisarts?
Dit is één van de veel gestelde vragen over het coronavirus. Bekijk het antwoord en meer informatie op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Heeft u deze gezondheidsklachten? Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts, ga niet langs.

Wat doet GGD Haaglanden?
Sinds 27 januari 2020 geldt een meldplicht voor het coronavirus. De huisarts overlegt met de GGD of de patiënt onderzocht moet worden op het nieuwe coronavirus.

De GGD volgt daarbij de richtlijnen en protocollen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarin staat beschreven hoe een patiënt met klachten opgevangen moet worden.

Meer informatie
Kijk op de website van het RIVM voor de meest actuele informatie over dit nieuwe coronavirus of op de website van de Rijksoverheid. Wilt u weten of u wel of niet naar een land/gebied kunt reizen waar het coronavirus is vastgesteld bij één of meerdere patiënten: zie de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Telefonisch contact
Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).