Nieuwe Architectuur Ommetjes in Zoetermeer

29 July 2020, 09:09 uur
Algemeen
mainImage
Dick Valentijn

Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft in samenwerking met Simone Langeveld van het Architectuurpunt Zoetermeer twee nieuwe wandelkaarten met vier Architectuur Ommetjes uitgebracht. In oktober 2019 waren er al zes routes, verdeeld over drie wandelkaarten, uitgebracht. Hiermee staat de teller van de Architectuur Ommetjes nu op tien verschillende routes waarmee je de architectuur van de wijken in Zoetermeer kunt verkennen.

In 2019 verschenen drie wandelkaarten, met daarop zes ommetjes. Deze zijn elk ongeveer 6 kilometer en zijn dus erg toegankelijk om te lopen. Je loopt hiermee door de verschillende wijken van Zoetermeer en komt langs de mooiste en meest bijzonderste architectuur. De eerste Architectuur Ommetjes zijn: Dorpsstraat, Dorp, Palenstein, Driemanspolder, Meerzicht Hoog en Meerzicht Laag.

Nieuwe Architectuur Ommetjes
Simone Langeveld heeft ook dit jaar weer diverse ommetjes gemaakt. Verken de architectuur in de wijken Buytenwegh, De Leyens, Noordhove en Seghwaert. Al deze ommetjes zijn ook voor de helft te lopen, maar wil je echt alle mooie gebouwen uit de wijken zien, loop de ommetjes dan helemaal.

Gratis op te halen
De nieuwe Architectuur Ommetjes zijn vanaf maandag 3 augustus te vinden in het Forum, in de hotels NH Hotel, Golden Tulip Hotel en de Sniep, bij Wandelspeciaalzaak van Herwijnen en het kantoor van Floravontuur Promotie Zoetermeer. Kan je niet wachten tot je een ommetje in je hand hebt en wil je er nu al één lopen? Dan kan je een Architectuur Ommetje online bekijken. Via je smartphone kun je de ommetjes lopen en de wijken van Zoetermeer verkennen.

Kijk hiervoor op de website https://www.zoetermeerbruist.nl/activiteiten/architectuur-ommetjes/.