Nieuwe Driemanspolder is verboden terrein

8 April 2020, 07:55 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad

De Nieuwe Driemanspolder is vooralsnog verboden terrein. In het natuurgebied worden echter geregeld mensen gezien die daar niet mogen komen.

'Ondanks eerdere waarschuwingen, vernemen wij dat er steeds vaker mensen illegaal het projectgebied betreden. We blijven benadrukken dat dit tot de officiële opening absoluut verboden is. Het betreft een werkgebied in aanleg. Uw veiligheid kan niet worden gegarandeerd, ook omdat in sommige delen van het gebied drijfzand aanwezig is', benadrukt Projectbureau Nieuwe Driemanspolder (N3MP).

'We begrijpen dat het gebied er steeds toegankelijker uitziet door de nieuwe geasfalteerde paden en toegangsbruggen. U kunt echter schade veroorzaken aan het asfalt als het nog niet goed gedroogd is. Dat is niet alleen zonde; het levert ook vertragingen op en daar is niemand bij gebaat. Het is mogelijk dat  u wel eens mensen in het projectgebied ziet lopen. Dit zijn mensen die daar toestemming voor hebben. Om ongelukken te voorkomen, kunt u alleen onder begeleiding van een medewerker van de projectorganisatie het gebied betreden. Heeft u geen toestemming of gaat u zonder begeleiding het gebied in, dan pleegt u een strafbaar feit.'

De Nieuwe Driemanspolder is nu een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Den Haag Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg. In de loop van dit jaar ontstaat hier een natuur- en recreatiegebied met water, wandel-, fiets-, ruiter- en menpaden.