Nieuwe tentoonstelling in Zoetermeer

9 July 2020, 11:02 uur
Algemeen
mainImage

Eelco Metman maakte een meterslange muurschildering in de expositieruimte van TERRA. Ook exposeert hij werk op doek. Zijn expositie ‘Wake-up call’ is sinds 1 juli geopend. Binnenkort zal hij samen met de Urban Art Studio ook de buitenmuur van het pand aan de Dorpsstraat 12 opnieuw beschilderen.

"Met mijn nieuwe werk 'Wake-up call', wil ik dat mensen meer om zich heen gaan kijken en zich voor hun omgeving en de mensen interesseren. In mijn werk verbeeld ik mensen die ergens naar op zoek zijn op een wat donkere plek. Ze kijken allemaal naar beneden en hebben niet door hoe mooi de wereld om hun heen is. Ik betrap mij er zelf ook regelmatig op dat ik te veel met mijn mobieltje bezig ben. Je vergeet en ziet niet wat er om je heen gebeurt. Daar wil ik aandacht voor vragen."

Metman maakte kennis met graffiti door de beelden die hij zag uit Amerika. Begin jaren tachtig pakte hij de spuitbus op om de ontwikkeling hiervan zelf mee te maken.

In de jaren negentig experimenteerde hij met Fresco (schilderen in natte kalk) en sgraffito (snijden en krassen in minerale siermortel). Vanaf 2000 ging Metman ook actief aan de slag als decoratie- en restauratieschilder, onder andere in het Concertgebouw en Tuschinskitheater in Amsterdam.