Nieuwe woonwijk stap dichterbij

mainImage
Nieuwe woonwijk stap dichterbij

In het Zoetermeerse Dwarstocht, dicht tegen Oosterheem aan, komt een nieuwe woonwijk. De gemeente Zoetermeer en TBIonderneming ERA Contour ondertekenden daarvoor op 7 juni jongstleden de intentieovereenkomst voor het woonplan ‘Happy Days’.

Het plan is dat Happy Days een nieuwe groene woonwijk in het oosten van Zoetermeer wordt. Het woongebied omvat ruim 200 woningen waar avontuur, groen, sport, spel en ontmoeten centraal staan. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst zetten de gemeente Zoetermeer en ERA Contour de volgende stap waarin de woningbouwplannen verder worden geconcretiseerd.

Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling van Zoetermeer:

,,Met Happy Days kunnen we een unieke woonomgeving in Zoetermeer creëren. Daarmee hopen we niet alleen een nieuwe groep bewoners aan te trekken, maar willen we ook woningbouwprojecten elders in Nederland inspireren."

Elke dag vakantie Spelen in de buitenlucht, nieuwe contacten leggen en gezellig samenzijn. In het woonplan ‘Happy Days’ komt het allemaal bij elkaar. Samen met stedenbouwkundig bureau Plein06 bedacht ERA Contour het concept ‘altijd op vakantie’.

,,Happy Days is een nieuw en bijzonder woonconcept, waarin onze aandacht uitgaat naar het maken van hele bijzondere plekken in een groene en gezellige woonbuurt. Het gevoel van elke dag op vakantie zijn, daar gaan we voor,” aldus Bianca Seekles, directievoorzitter ERA Contour. ,,Bovendien dragen we als onderneming heel graag bij aan de stad waar we zelf ook wonen."

Woningen voor starters, stellen en gezinnen Het is de bedoeling dat in de nieuwe Zoetermeerse wijk woningen komen voor starters, stellen van alle leeftijden en gezinnen. In het gebied komen 165 koopwoningen en een appartementencomplex met 40 appartementen voor de sociale huursector. De woningtypes variëren van vrijstaande woningen tot tweekappers, dijkwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen met een woonoppervlakte van 125 tot 180 vierkante meter. De woningen staan in een groen en autovrij binnengebied waar kinderen in alle rust en veiligheid kunnen buitenspelen. De parkeerplaatsen bevinden zich aan de rand van de buurt. Verder biedt de nieuwe wijk plek voor gedeelde (werk)ruimtes. Het groene Happy Days wordt duurzaam en aardgasloos.

ERA Contour verwacht in 2019 te beginnen met de bouw. Meer informatie over het project is te vinden op www.happydayszoetermeer.nl.

Afbeeldingsbron: artist impressions Happy Days.


| Foto: Digitaal Dagblad.