ONC Clauslaan doet mee met Young Impact

mainImage
ONC Clauslaan doet mee met Young Impact

Tweedejaars leerlingen van het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan doen mee met Young Impact. Met dit project zetten leerlingen hun unieke talent in voor een positieve verandering in hun omgeving. Op woensdag 26 september is hiervan de kick-off.

Young Impact stimuleert jongeren om in actie te komen in plaats van te wachten tot later. Tijdens de opening zullen sprekers de leerlingen laten zien hoe makkelijk het is om iets voor een ander te doen. Door het project ervaren de leerlingen waar zij goed in zijn en dat zij hiermee het verschil kunnen maken.

Challenge


De leerlingen bedenken vervolgens zelf een challenge waarmee zij aan de slag gaan. Dit kan van alles zijn: een buurtpicknick, wandelen met ouderen, afval opruimen, complimentjes uitdelen of gratis muziekles. Hierbij ontwikkelen ze tegelijkertijd hun vaardigheden als samenwerken, communiceren, problemen oplossen, kritisch denken en creativiteit. Het hele project wordt afgesloten met duizenden andere jongeren tijdens de spectaculaire Young Impact Celebration.

Burgerschap Young Impact is een scholenprogramma voor burgerschapsonderwijs. Het programma leidt tot bewezen, structurele gedragsverandering onder jongeren. Er wordt gewerkt aan maatschappelijke en emotionele ontwikkeling en ook talentontwikkeling staat centraal.


| Foto: Digitaal Dagblad.