mainImage

ONC-leerlingen winnen debatwedstrijd

4 november 2019, 12:57 uur
Algemeen

Wederom heeft Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef bewezen over groot debattalent te beschikken. Het mavo-debatteam heeft op woensdag 30 oktober Stadhuis van de Democratie gewonnen. De debaters versloegen hiermee de teams van Mavo Zoetermeer en het Picasso Lyceum.

Onder leiding van Het Debatbureau discussieerden de leerlingen over de stellingen: ‘Een Halt-straf is een goede manier om jongeren tot ander gedrag aan te zetten’ en ‘Jongeren moeten op hun 16e kunnen stemmen voor de gemeenteraad’. Verschillende raadsleden jureerden de debatten en prezen de leerlingen om hun teamwork, de inhoudelijke argumenten en boeiende manier van presenteren.

ONC Parkdreef staat bekend om zijn sterke debatteams. De leerlingen besteden veel tijd en energie aan het trainen van hun debatvaardigheden zoals overtuigend argumenteren, taalgebruik en lichaamstaal. En met succes. Regelmatig slepen zij bij wedstrijden prijzen in de wacht.

De gemeente organiseert dit jaar voor de tiende keer Stadhuis van de Democratie. Zij wil hiermee scholieren betrekken bij de lokale politiek. Op 29 november gaan de havo/vwo-teams van de verschillende scholen met elkaar de strijd aan.