mainImage

Online lezing ArchitectuurPunt Zoetermeer

20 juni 2020, 09:59 uur
Algemeen

Bouwen met hout heeft vele voordelen. Houtconstructies zijn duurzaam, gezond en circulair. Kathrin Hanf van SeARCH architecture and urban planning laat tijdens deze digitale lezing op 23 juni zien, dat met hout prachtige en comfortabele gebouwen ontworpen kunnen worden. Van uitbouw en eengezinswoning tot appartementen. Met hout is heel veel mogelijk, maar vergt wel een iets andere benadering in het ontwerp en de uitvoering.

SeARCH ontwierp het bijzondere Hotel Jakarta in Amsterdam. Zowel de 30 meter hoge constructie als de afwerking is grotendeels van hout. Ook maakten zij scholen die bestaan uit innovatieve geprefabriceerde houten modules, waardoor het gebouw in heel korte tijd gebouwd kan worden. Heeft hout architectuur de toekomst?

In Zoetermeer werden rond 1980 al een aantal interessante houten woningen gebouwd. Bijvoorbeeld in de wijk Seghwaert de houtskeletbouw woningen aan het Wingerdpark. Voorafgaand aan het verhaal van Kathrin Hanf worden een paar karakteristieke voorbeelden getoond.

Online lezing: wegens de coronamaatregelen biedt het ArchitectuurPunt in samenwerking met de bibliotheek en de gemeente Zoetermeer de lezing online aan, via een livestream vanuit het Forum. Ook is er de mogelijkheid online vragen te stellen. Na aanmelding via www.architectuurpuntzoetermeer.nl ontvangen deelnemers een bevestiging met verdere uitleg en kort van te voren een mail met een link voor deelname.

Datum: dinsdag 23 juni 2020. Tijd: 19.00 – 20.30 uur.