Onrust over slopen woningen in Meerzicht

8 July 2020, 17:32 uur
Algemeen , Politiek
mainImage
Pixabay

Zó! Zoetermeer wil van het college weten hoe het zit met de plannen van woningcorporatie De Goede Woning om in de wijk Meerzicht een aantal woningen te slopen. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

'De bewoners van de betreffende woningen aan het Westergo hebben daarover bericht gekregen en maken zich grote zorgen, zoals ook uit verschillende brieven aan de raad blijkt. In reactie op deze brieven is aangegeven dat er nog overleg tussen de gemeente en De Goede Woning plaatsvindt en dat er nog gekeken wordt of er sprake is van historische waarde en of het bestemmingsplan gewijzigd moet worden', aldus Zó! Zoetermeer.

'Inmiddels krijgen we ook berichten van bewoners van het Salland dat er op het Oostergo woningen worden gesloopt en dat er in plaats van de te slopen woningen, appartementen met een grotere hoogte worden teruggebouwd. Zij maken zich ongerust over deze plannen en zij schrijven ons onder andere: dit betekent voor de eigenaren van de woningen dat een appartementencomplex pal in hun achtertuin zal verrijzen. Dit is voor de eigenaren onverteerbaar.'

Voor welke woningen heeft De Goede Woning sloopplannen in Meerzicht? Hoeveel woningen betreft het? Klopt het dat er plannen zijn voor appartementencomplexen op de plaats van de te slopen woningen? Indien dit het geval is, moet er dan een bestemmingsplanwijziging voor komen die aan de raad wordt voorgelegd of wordt dit zonder instemming van de gemeenteraad geregeld (kruimellijst, Wabo uitgebreid)? Zó! Zoetermeer vindt het ongewenst dat er allerlei onrust ontstaat in Meerzicht', zijn enkele vragen.