Ontbijtclub van start bij kinderopvang

mainImage
Ontbijtclub van start bij kinderopvang

De Drie Ballonnen, met diverse locaties vertegenwoordigd in Zoetermeer, start na de zomervakantie met de Ontbijtclub. Kinderen die vanaf 07:00 uur naar de voorschoolse opvang (VSO) komen, kunnen vanaf dan ook hun dag beginnen met een gezond ontbijt.

In januari 2018 startte kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen met een ontbijtpilot bij IKC De Tjalk. De pilot werd door de kinderen, hun ouders en de pedagogisch medewerkers als positief ervaren. De Drie Ballonnen biedt daarom na de zomervakantie op iedere VSO-locatie ontbijt aan.

Tijdens het Nationale Schoolontbijt vertelde burgemeester Charlie Aptroot kinderen over het belang van goed voor jezelf zorgen met een goed ontbijt.

Voor de ouders zijn er geen extra kosten verbonden aan deelname en valt het ontbijt binnen het tarief van de voorschoolse opvang. De kinderen krijgen het ontbijt aangeboden in de vorm van een verantwoord buffet. De kinderen kunnen zelf uitkiezen wat ze willen eten en het vervolgens aan de tafels opeten met de andere kinderen.


| Foto: Digitaal Dagblad