Onthulling eerste raamgedicht project bibliotheek

mainImage
Onthulling eerste raamgedicht project bibliotheek

Jas van Taal is een lokaal poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer waarbij gedichten worden gemaakt met peuters en kleuters. Nadat alle kinderen uit een wijk een gedicht hebben gemaakt, worden de gemaakte gedichten door middel van raamstickers verspreid over de wijk. Er wordt ingezet op het stimuleren van creativiteit met taal, taalverwerving en talentontwikkeling van jonge kinderen. De onthulling van het eerste raamgedicht in Meerzicht vindt plaats op donderdag 31 mei om 10:30 uur, in aanwezigheid van wijkwethouder Marc Rosier. Locatie: Belvédèrebos 270.

In korte workshops wordt steeds samen met een groep peuters of kleuters één groepsgedicht gecreëerd. Bibliotheek Zoetermeer heeft de afgelopen maanden scholen en kinderopvanginstellingen bezocht in de wijk Meerzicht. De gemaakte groepsgedichten worden tentoongesteld in de wijk in de vorm van raamstickers. Ze worden geplakt bij scholen, kinderdagverblijven, ondernemers en particulieren. Hierdoor wordt in de hele wijk zichtbaar welke gedichten er zijn gemaakt door haar jongste bewoners.

Er wordt aangesloten bij thema’s die op het moment van de workshop centraal staan in de wijk of bij de instelling. Hierdoor wordt Jas van Taal een onderdeel van het thema waar de kinderen en de medewerkers mee bezig zijn, denk aan bijvoorbeeld thema’s als winter, lente, kunst en kleuren, vervoer. Tot eind 2018 wordt er per wijk gewerkt aan het project. Jas van Taal is ontwikkeld door 'Huis van Gedichten' en wordt uitgevoerd door een combinatiefunctionaris van Bibliotheek Zoetermeer.


| Foto: Digitaal Dagblad