Ook Dirk neemt maatregelen energiedrankjes

mainImage
Ook Dirk neemt maatregelen energiedrankjes

Ook bij Dirk van den Broek in Palenstein volgen binnenkort veranderingen met betrekking tot de verkoop van energiedrankjes. Na Aldi en Lidl, neemt ook deze supermarkt maatregelen om de verkoop van energiedrankjes in te perken. De supermarktketen stopt vanaf zondag met de promotie ervan. Ze komen niet meer in de aanbieding, ze komen niet meer in de weekfolder en ze staan niet meer in aparte displays in de supermarkt.

De maatregelen van Dirk gaan overigens niet zo ver als die van concurrenten Aldi en Lidl. Bij die winkels mogen kinderen onder de veertien jaar binnenkort helemaal geen energiedrankjes meer kopen. Bij Lidl gaat die maatregel zaterdag in, bij Aldi op 1 oktober.

In energiedrank zitten veel suikers, cafeïne en andere oppeppende stoffen. Dorstlessers zijn het ook niet: energiedrankjes drogen het lichaam juist uit, aldus het Voedingscentrum, dat eerder tot de conclusie kwam dat kinderen onder de dertien jaar ze niet zouden moeten drinken. Boven de dertien jaar adviseert het centrum hooguit een blikje per dag te nemen. (ANP)

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad