mainImage

Ook Zoetermeerders krijgen supermarktbon

18 maart 2020, 17:41 uur
Algemeen

Klanten van Voedselbank Haaglanden (gemeente Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk) krijgen tot 6 april 2020 een supermarktbon in plaats van een voedselpakket. De  Voedselbank deelt de supermarktbon uit aan de klanten van Voedselbank Haaglanden op de voor hen gebruikelijke tijden en  uitgiftepunten. De klanten worden door de Voedselbank persoonlijk geïnformeerd.

Deze maatregel werd vandaag genomen nadat de Voedselbank maandag de moeilijke beslissing heeft genomen om in ieder geval tot 6 april 2020 te sluiten. Ondertussen wordt er onder andere met de Voedselbank gewerkt aan een structurele oplossing voor de langere termijn. Er zijn 300 Zoetermeerse huishoudens die normaliter een pakket van de Voedselbank ontvangen.

Bescherming klanten en vrijwilligers
De aanvoer van voedsel aan de Voedselbank is onzeker geworden en niet te garanderen. Ook kan de Voedselbank onvoldoende bescherming bieden aan klanten en vrijwilligers. Normaal krijgen ongeveer tweeduizend huishoudens een pakket van de Voedselbank in Haaglanden.

Trots op vrijwilligers
Jakobien Groeneveld, wethouder armoedebeleid: "Ik ben blij dat de 2000 huishoudens  in Zoetermeer, Rijswijk en Den Haag hulp blijven krijgen van de Voedselbank tijdens de coronacrisis. Het is een goede oplossing om voedselpakketten tijdelijk vervangen door een supermarktbon.  Ik ben ook trots op de vrijwilligers die zich in deze moeilijke tijd blijven inzetten voor anderen. Dank jullie wel."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Voedselbank Haaglanden.