Zoetermeers Dagblad | Op 2 augustus eerste concert Klassiek Zoetermeer
mainImage

Op 2 augustus eerste concert Klassiek Zoetermeer

19 juli 2020, 11:09 uur
Algemeen

Het traditionele openluchtconcert van Klassiek Zoetermeer op de Markt wordt door organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer op zondag 2 augustus omgebogen naar een concert in het Stadstheater. Zo kan iedereen dit seizoen tóch live of digitaal gaan genieten van de klassieke muziek van het Ebony Ensemble tijdens Klassiek Zoetermeer. 

Het Ebony Ensemble, onder leiding van dirigent Michel Havenith, komt op 2 augustus met een gevarieerd programma met onder meer Jeux d’Enfants van Bizet, Children’s Corner van Debussy, Libertango van Piazolla, De Seizoenen van Tsjaikovsky en sluit af met de beroemde wals uit Doornroosje van Tsjaikovsky.

Voor het Zoetermeerse ensemble komt er met dit optreden een einde aan de coronastilte die noodgedwongen moest worden opgenomen. Het ensemble zag al een streep gaan door Klassiek Zoetermeer, maar staan nu te popelen dat het concert wel door kan gaan.

In samenwerking met CKC& partners zal als voorprogramma het Zoetermeers talent Chun Wai Ng het podium pakken met zijn gitaar. De middag wordt gepresenteerd door Laurens de Groot. Laurens is een verhalenverteller, acteur en een bekend gezicht in Zoetermeer.

Erbij zijn?
Het concert start om 15.00 uur in de Grote Zaal van het Stadstheater. Maximaal zestig bezoekers kunnen gratis bij dit intieme concert aanwezig zijn. Vanwege de RIVM-richtlijnen dient er van tevoren gereserveerd te worden op de website van het Stadstheater. Niet de mogelijkheid om er live bij aanwezig te zijn? Belangstellenden kunnen via een live-stream meekijken. Het totale programma is te vinden op www.cultuurzomer079.nl.


Foto: Chris Lans