mainImage

Op deze manier verhoog je de waarde van je woning

29 november 2019, 10:35 uur
Algemeen

De spaarrentes zijn erg laag op het moment, waardoor andere opties om je geld te investeren interessanter zijn. Denk bijvoorbeeld aan investeren in je huis door vergroting van oppervlakte of duurzaamheid en zelfvoorziening. In dit artikel lees je een aantal opties om de waarde van je huis te verhogen, waardoor je effectief met je spaargeld omgaat. 
 
Vergroot de totale oppervlakte 
De eenvoudigste manier om de waarde van je woning te verhogen, is een vergroting van het totale aantal vierkante meters. Dit is natuurlijk op verschillende manieren mogelijk, bijvoorbeeld wanneer er een stuk grond naast het huis vrij is. Dan is het mogelijk om dit te kopen, maar dit is natuurlijk wel een erg grote stap en in 90% van de gevallen niet mogelijk. Een eenvoudigere manier is het aanbouwen van een bijkeuken of een serre, maar ook het laten plaatsen van een dakkapel is een optie. Door een van deze voorbeelden geniet van je meer leefruimte.
Investeer in zonne-energie 

Duurzaamheid is een groter onderwerp in Nederland dan ooit tevoren. Het is voor zowel bedrijven als particulieren zelf, mogelijk om in de richting van zelfvoorziening grote stappen te zetten. Een goed voorbeeld is het laten plaatsen van zonnepanelen, hierdoor wek je thuis je eigen stroom op om dit vervolgens zelf te gebruiken. Het gevolg is dat je minder betaalde stroom gebruikt, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een investering in zonnepanelen is een slimme stap, omdat je de waarde van de panelen mag optellen bij de waarde van het huis.

Neem een groendak
Wat je nog meer kan doen, is het aanleggen van een groendak. Hierbij plaatst een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf vegetatie over je dakbedekking, waardoor de isolatie en afvoer van regenwater verbetert. Daarnaast gaat je dakbedekking ook nog eens langer mee. Een groendak is niet alleen als dakbedekking op een plat dak te gebruiken, maar ook op schuine daken tot wel 95 graden. Hierdoor is elk daktype geschikt voor een groendak.
 
Renoveer oudere of kwalitatief mindere onderdelen
Het is niet altijd nodig om iets nieuws te creëren voor een waarde verhoging van je huis. Soms is het beter om kapotte of oude onderdelen van het huis te repareren of te renoveren. Bijvoorbeeld het checken van de staat van je dakkapel. Als je al een tijd niet naar je dakkapel hebt omgekeken, is het handig om een dakkapel renovatie te laten uitvoeren. Na een renovatie ziet de dakkapel er weer strak uit en gaat hij weer jaren mee. Een ander voorbeeld is het controleren van de kozijnen op houtrot en te vervangen als dit nodig is. Mocht het hout nog goed zijn, dan is een likje verf geven genoeg om het er weer fris uit te laten zien.

 


Foto: Ingezonden