Zoetermeers Dagblad | Opening nieuwe Willem-Alexanderplantsoen

Opening nieuwe Willem-Alexanderplantsoen

mainImage
Wethouder Ingeborg ter Laak waagt zich aan een potje basketbal.

Op vrijdag 12 april is de opening van het nieuwe Willem-Alexanderplantsoen in Driemanspolder. Leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan verzorgen - samen met leerlingen van verschillende basisscholen en in aanwezigheid van wethouders Ingeborg ter Laak en Jakobien Groeneveld - de officiële openingsshow. Met onder andere een vlaggenceremonie, demonstraties en het Koningslied.

De leerlingen van leerjaar 2 en 3 van het ONC hebben meegedacht over de herinrichting van het park. Samen met basisscholen, buurtbewoners en de gemeente hebben zij een park ontworpen met ruimte voor recreatie, sport en spel, groen en biodiversiteit.

Ook tijdens de opening van het park is er een grote rol voor de ONC’ers weggelegd. Ze zijn te zien in de openingsshow, verzorgen de verkoop van koffie, thee en cupcakes op het buitenterras, begeleiden de basisschoolleerlingen bij de Koningsspelen en assisteren bij de verschillende workshops en clinics in het middagprogramma. 

Leerzaam

Wilma de Jong, docent ONC en organisator: "Onze leerlingen leren veel van dit project. Ze hebben ideeën aangedragen voor het park, alle spelletjes bedacht voor de kinderen, ze zorgen ervoor dat alles klaarstaat op de grote dag en helpen bij de activiteiten. Zo zijn ze op een leuke manier bezig met organiseren, plannen en samenwerken. Allemaal competenties die ze in hun opleiding en verdere leven nodig hebben."

Op 22 maart mochten de ONC’ers alvast het Urban-sportveld openen, een idee van de leerlingen. Naast het sportveld is er een wandel- en trimparcours gerealiseerd. Er zijn fitnesstoestellen, er is een natuurspeeltuin, een jeu-de-boule-baan en een honden-uitlaatveld.

Iedereen is welkom om op 12 april te komen kijken.