Oplevering 11 nieuwe studentenkamers

mainImage
Oplevering 11 nieuwe studentenkamers

Op dinsdag 1 mei aanstaande is de oplevering van Melrose Place, een bouwproject bestaande uit elf nieuwe studentenkamers gelegen aan de Du Meelaan 596. Het pand deed voorheen dienst als kantoorruimte. Wethouder Taco Kuiper (wonen) zal samen 's middags, samen met de heer Van Casteren van het bedrijf CasTet BV, de sleutels overhandigen aan de studenten die vanaf 1 mei de kamers zullen betrekken. Het wordt één van zijn laatste kunstjes, want Kuiper neemt volgende maand afscheid van de Zoetermeerse politiek.

De bewoners beschikken over een grote kamer met eigen wastafel, maar delen de woonkamer met keuken en sanitair. Bij het ontwerp is de nadruk gelegd op milieubewustzijn. Zo wordt regenwater hergebruikt voor de toiletten en wasmachines en er vindt registratie plaats van het energieverbruik per woonruimte.

Het project is van idee tot oplevering gerealiseerd in anderhalf jaar. Van Casteren opperde begin 2017 het idee van de transformatie bij wethouder Kuiper. De wethouder was enthousiast en in juli vond de vergunningaanvraag plaats. Na de verlening in oktober 2017 werd de website www.kamerinzoetermeer.nl geïntroduceerd en de eerste aanmelding was al snel een feit. Momenteel zijn alle woonruimtes verhuurd.

 


| Foto: Digitaal Dagblad.