Oppassen: malafide klusjesmannen in Zoetermeer

15 May 2020, 10:47 uur
Algemeen , 112
mainImage
Politie Zoetermeer

De politie Zoetermeer waarschuwt voor de zogeheten Irish Travellers, rondtrekkende malafide klusjesmannen zonder vaste woon- of verblijfplaats die mensen financieel een loer proberen te draaien. Deze oplichters waren gisteren actief in de wijk Noordhove waar zij ongevraagd bezig waren met het schoonmaken van een oprit van een woning met een hogedrukreiniger. Buurtbewoners zagen dit en stuurden de Irish Travellers weg en de politie nam poolshoogte.

Ga niet met deze mensen in zee, zo luidt het advies van de politie Zoetermeer. 'De politie adviseert om op geen enkele manier met deze klusjesmannen in zee te gaan en de politie via 0900-8844 te bellen wanneer mensen op deze manier hun diensten aanbieden. Heeft u werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een bedrijf die dit werk kan doen en maak schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en prijs van het werk.'

De travellers zijn te herkennen aan de eenvoudige folders, het gebrek aan offertes en het feit dat ze Engels met een Iers accent spreken. Vaak rijden zij in busjes met een Engels kenteken.