Zoetermeers Dagblad | Oud-kabinet Balkenende I bezoekt Zoetermeer
mainImage

Oud-kabinet Balkenende I bezoekt Zoetermeer

11 december 2019, 16:42 uur
Algemeen

De leden van oud-kabinet Balkenende I brachten vandaag een bezoek aan Zoetermeer. De oud-kabinetsleden, onder wie oud-premier Jan Peter Balkenende, werden ontvangen in het Zoetermeerse Stadhuis en brachten een bezoek aan de Dutch Innovation Factory en Online Soccer Management in Zoetermeer.

 

De gemeente Zoetermeer fungeerde als gastheer van de reünie van het oud-kabinet Balkenende I. Burgemeester Charlie Aptroot ontving de leden van het oud-kabinet voor een lunch op het Stadhuis. Aansluitend bezocht het oud-kabinet de Dutch Innovation Factory (DIF). Dé hotspot in de regio voor innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. De oud-kabinetsleden kregen een presentatie over, en een rondleiding door, de DIF waar IT-bedrijven, start-ups en zo’n 700 IT-studenten samen kennis delen en samenwerken. De dag in Zoetermeer werd afgesloten met een bezoek aan het bedrijf Online Soccer Management.

Naast Balkende waren aanwezig: Drs. S. van Eijck (ex-Staatsecretaris van Financiën), Drs. R.H. de Boer, (ex-Minister van Verkeer en Waterstaat), Drs. A. Nijs (ex-Staatssecretaris van Onderwijs), Dr. A. Nicolai, (ex-Staatssecretaris van Europese Zaken), Mr. C. Clemence - Ross, (ex-Staatssecretaris van WVC), Mr. C van Leeuwen, (ex-Staatssecretaris van Cultuur), Mr. R. Hessing, (ex-Staatssecretaris van Veiligheid), Drs. A. van Ardenne, (ex-Minister van Ontwikkelingssamenwerking) en Mr. M. Schultz Van Haegen, (ex-Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat). Ook Hilbrand Nawijn, huidig raadslid in Zoetermeer namens de LHN, was erbij. Hij was toentertijd minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie.


Foto: © Orange Pictures / Pim Waslander