Patat & More opent in Zoetermeer

mainImage
Patat & More opent in Zoetermeer

Nederland krijgt een eigen vestiging van Patat & More en de eerste fysieke vestiging wordt officieel 21 december geopend in Zoetermeer. Patat & More, gevestigd aan de Eerste Stationsstraat 4, is een initiatief van Kris Florek, die vanuit Polen naar Nederland kwam en hier uitgroeide tot ondernemer. In 2013 kwam hij op het idee om de Nederlandse friet in zijn vaderland te verkopen.

Florek: ,,Dat is uitgegroeid tot een succes, vooral dankzij het Hollandse aspect eraan. Zo gebruikten wij voor onze patat echte Hollandse aardappels en serveerden pindasaus, wat ze in Polen helemaal niet kenden. Door de Nederlandse achtergrond extra te benadrukken met een opvallende oranje foodtruck en Nederlandse kleuren op de verpakkingen heeft het concept enorm veel aandacht getrokken en ontzettend veel belangstelling gekregen."

Na een aantal succesvolle jaren in Polen wordt Patat & More nu overgebracht naar Nederland. Zoetermeer krijgt de primeur met de eerste Nederlandse vestiging van de keten, bedoeling is om het concept ook uit te rollen in andere steden. De dagelijkse leiding komt in handen van René Pomes. Behalve het fysieke verkooppunt maakt ook de kenmerkende oranje foodtruck van Patat & More zijn intrede in Nederland, waardoor ook liefhebbers van buiten Zoetermeer kennis kunnen maken met de frietjes.

Patat & More wil zich in Nederland onderscheiden met hoge kwaliteit frites gemaakt uit kleinschalig geteelde aardappels uit de Rotterdamse regio. Deze worden gebakken in speciale plantaardige olie. Daarnaast maakt Patat & More het verschil met speciale toppings waarmee de frites wordt voorzien, zoals pulled pork, stoofvlees, hete kip, vegetarisch kaasdiep en Poolse bigos. Dat is een halfzoete zuurkool met tomatensaus en stoofvlees. Het vlees voor bij de gerechten wordt geleverd door de scharrelslagerij Meat & Daily’s, die naast de Zoetermeerse vestiging van Patat & More huist.


Foto: Digitaal Dagblad