Pierre dolblij met hypotheek bij SpaaQ

mainImage
Pierre dolblij met hypotheek bij SpaaQ

Pierre Paardekooper (27) is één van de gelukkige klanten van het Zoetermeerse hypotheekadvieskantoor SpaaQ. Het bedrijf van Bennie de Jong hielp hem op weg naar zijn eerste koopwoning, een appartement in Driemanspolder.

Of Pierre al lange tijd de wens had om op zichzelf te gaan wonen? Die vraag tovert een grote grijns op zijn gezicht. Moeder Bianca, ook aanwezig bij het gesprek, kan een glimlach eveneens niet onderdrukken. ,,Eigenlijk vond ik het prima om thuis te blijven wonen," zegt Pierre in zijn nieuwe en nog grotendeels lege appartement. Klusspullen en verfgeur domineren de ruimte. ,,Ik hoefde dit jaar niet echt het huis uit, maar in mei kreeg ik een vast contract nadat ik mijn SPH-studie aan de Hogeschool Leiden had afgerond. Toen was het wel een goed moment om het huis uit te gaan. Daar wees mijn moeder me ook op, haha."

Bianca: ,,Ik zei; 'je hebt je examen gehaald en een vast contract, aan het eind van dit jaar ben je het huis uit'. Pierre moet soms gestuurd worden. Hij is bijna 28 en dan is het niet meer dan gezond om het huis uit te gaan. En anders gaat hij maar kostgeld betalen. Hij verdient meer dan ik!"

Zoektocht


En dus begon de zoektocht naar een makelaar en hypotheekadviseur. Pierre had altijd al de wens om te kopen, het liefste iets in de buurt van zijn ouderlijk dorp Zoeterwoude, op rijafstand van zijn werklocaties Voorburg, Delft en Leidschendam. ,,Ik zocht iets in de omgeving. Den Haag leek me niets, dus dan kom je snel uit op Zoetermeer." Online stuitte Pierre op SpaaQ, het in Rokkeveen gevestigde hypotheekadvieskantoor.

Pierre: ,,Op internet ging ik zoeken naar financieel adviseurs en prijzen vergelijken. Bennie was duidelijk de goedkoopste met 1250 euro, de duurste was 3000. Bij de banken was het ook allemaal duurder dan SpaaQ. Ik las de recensies op advieskeuze.nl en zag allemaal positieve reacties. Ik maakte een afspraak en ben met mijn vader en moeder langs geweest bij zijn kantoor."


Meteen een klik


Bianca: ,,Mijn eerste vraag was; 'waarom ben jij goedkoper dan de rest?' Goedkoop is immers niet altijd beter. Bennie zei; 'Ik houd van mijn werk en met SpaaQ kunnen we laten zien dat het persoonlijk advies en intensieve begeleiding ook goedkoper kan dan de bekende alternatieven van 3000 euro. Doen we iets anders? Nee, zeker niet!' Hij had een heel leuk antwoord en het klikte meteen. En het eerste gesprek was gratis, dus als we niet verder hadden gewild, dan was dat ook prima geweest. Hij is jong, maar verstaat zijn vak en houdt ervan. Dat enthousiasme sprak mij erg aan."

Pierre: ,,Het is allemaal ingewikkelde materie, maar Bennie legde het duidelijk uit. Ik kon hem altijd appen, zelfs een keer 's avonds om 23:00 uur. Ik dacht; ik zie het de volgende dag wel, maar hij appte me meteen terug. Dat was geen probleem, heel fijn."

In totaal bekeek Pierre zes huizen en in augustus hakte hij de knoop door: hij besloot het ruim 60 vierkante meter grote appartement in Driemanspolder te nemen. Nog voor zijn vakantie kon hij alle administratieve zaken afhandelen, ook door het snelle handelen van SpaaQ. Op 15 oktober ontving Pierre de sleutel en halverwege november hoopt hij er zijn intrek te nemen.

Bianca: ,,Er woonde hiervoor een meisje en zij heeft een en ander achtergelaten. De keuken is perfect, de badkamer kant en klaar, de vloer liet ze liggen. De luxaflex, wasmachine, rolgordijnen en grote kast in de slaapkamer ook, ideaal." Pierre: ,,Aan de andere huizen mankeerde altijd wel iets, maar dit was het meteen. Alleen de gang moest geverfd worden en we hebben wat stukken bloemetjesbehang vervangen."

Nuchter


Pierre had het thuis altijd reuzegezellig met vader, moeder en zusje. Is het een emotioneel moment voor zijn moeder nu hij vertrekt? ,,Dat zeggen ze allemaal, maar wij zijn geloof ik een beetje nuchter daarin. Natuurlijk ga ik hem missen, we hebben een goede verstandhouding." Pierre: ,,Ik zal gaan missen dat alles voor me gedaan wordt. Koken, wassen, schoonmaken; dat kan ik nu allemaal zelf gaan doen. Dat zal wennen zijn, maar ergens ook spannend. Ik denk dat het straks, als ik hier eenmaal mijn intrek heb genomen, pas echt tot mij doordringt."

Foto: Pierre Paardekooper (links) en zijn moeder Bianca tijdens het klussen in de keuken.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad