Zoetermeers Dagblad | Pizza's bakken bij De Weidemolen
mainImage

Pizza's bakken bij De Weidemolen

Stadsboerderij De Weidemolen.
19 juli 2020, 10:01 uur
Algemeen

Op Stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem is het met ingang van 18 juli mogelijk om pizza's te bakken op een bijzondere manier. Het kunstwerk 'Maquettetafel met Stookhuis' is sinds kort naar de stadsboerderij verhuisd. Aan de Maquettetafel zit een oven waar bezoekers zelfgemaakte pizza’s, broodjes of koek in kunnen bakken.

Als u de oven wilt gebruiken, kunt u gratis een pizzaschep, schraper en borstel lenen. Ook mag u gebruik maken van de overkapping, het toilet en drinkwater. Alcohol mag niet genuttigd worden op het erf. Vergeet niet om van tevoren te reserveren bij Stadsboerderij De Weidemolen via weidemolen@zoetermeer.nl of bel met 079 - 343 4181.

Over het kunstwerk
Kunstenaar Alphons ter Avest heeft de bestaande maquette van de wijk Oosterheem opgedeeld in vier verschillende Maquettetafels: Het Stookhuis, Het Vogelhuis, Het Klimhuis en Het insectenhuis. Op de Maquettes kunnen bewoners hun eigen huis terug vinden, in het klein. Je herkent en ontdekt plekken in de wijk zoals de scholen, het Heempark en het winkelcentrum; dit is ‘thuis’ voor velen uit Oosterheem. Daarnaast heeft iedere maquettetafel nog een andere functie, zoals een insectenhotel of de stookoven.


Foto: Gemeente Zoetermeer