mainImage

Politie Zoetermeer wijst nogmaals op maatregelen

1 april 2020, 08:31 uur
Algemeen

Team Handhaving en de politie Zoetermeer proberen zoveel mogelijk toezicht te houden op de noodverordening en het naleven van de regels in de stad. Zij roepen Zoetermeerders op om de coronamaatregelen serieus te nemen. Ook diverse tekstkarren helpen de mensen daaraan herinneren.

'Wij zien dat het overgrote deel van de mensen zich houdt aan de opgelegde maatregelen van de overheid. Een enkele keer komen wij groepjes mensen tegen die met elkaar een praatje maken, een frisse neus halen of van het zonnetje genieten. In het belang van de volksgezondheid treedt de politie op tegen groepen van drie of meer personen die zich in de publieke ruimte bevinden en minder dan 1,5 meter afstand tot elkaar houden', aldus de Zoetermeerse politie.

Gisteren maakte de politie bekend dat er tussen donderdag 26 en zondag 29 maart landelijk ruim 250 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het overtreden van de coronamaatregelen. De politie handhaaft waar nodig, 'maar zal altijd eerst mensen aanspreken en een beroep doen op het gezonde verstand en de eigen verantwoordelijkheid'.

Ga alleen naar buiten als dat nodig is, zo luidt de boodschap. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen of voor een frisse neus. 'Doe dat niet met meer dan drie personen. Houd 1,5 meter afstand van anderen. Ook op straat, in de supermarkt of wanneer u een recreatiegebied bezoekt. Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep'.

Premier Mark Rutte maakte gisteravond bekend dat de coronamaatregelen zijn verlengd van 6 tot en met 28 april.